Castelul Bran se impune asupra intregii zone, avand o pozitie strategica, pe o stanca din mijlocul padurii.
Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai cautate obiective turistice de la noi din tara. Dracula reprezinta un personaj fictiv, numele lui provine din descrierea inversunata care ii este realizata lui Vlad Tepes de catre personajele vremii.
Povestirile cu vampiri, fantome si spirite rele par a putea fi regasite in fiecare colt al castelului Bran. Trecand peste reputatia obtinuta de-a lungul timpului, atat castelul, cat si intreaga zona reflecta un spatiu de poveste, precum un colt de rai.
Se poate afirma faptul ca natura a fost generoasa cu acesta zona, inconjurata fiind de Muntii Bucegi si Piatra Craiului. Datorita peisajului minunat si al localnicilor ospitalieri, Bran-Moeciu este una dintre cele mai populare zone turistice din judetul Brasov.
Peisajul din acesta zona reflecta un amestec armonios intre diferite forme de relief, iar turistii ce viziteaza castelul Bran au parte de privelisti minunate, de la inaltime.
Castelul Bran este amplasat la intrarea in pasajul Rucar-Bran, pe drumul ce leaga Brasov de Campulung. Desi drumul nu este cel mai bun, in culoarul Rucar-Bran peisajul este intotdeauna unul uimitor. Indiferent de anotimp, ca e primavara si totul are culoare verde-crud sau ca e iarna si intinsul albului se impleteste cu albastrul cerului. Pentru a admira privelistea in liniste, este indicat sa opriti si sa alungati orice alta preocupare.
Cetate Rasnov reprezinta una dintre principalele atractii ale zonei. Cetatea a fost reconditionata in urma cu ceva ani, pastrand din aerul medieval. In acest mod, se poate afirma ca acest ansamblu fortificat reprezinta unul dintre cele mai bine pastrate structuri din Transilvania.
Pana la construirea cetatii de la Bran, pentru protejarea vamii regale secolului al XIV-lea, cetatea Rasnov constituia prima fortificatie langa drumul Branului, dupa intrarea in Transilvania. Pentru a eficientiza sistemul de apǎrare, s-au defrisat pantele dealului cetatii, iar in zonele in care accesul era facil, s-au sapat santuri in stanca.
Valea Prapastiilor sau Prapastiile Zarnestiului reprezinta un traseu serpuit printre peretii inalti de pana la 30 de metri, care se departeaza si se apropie, peisajul fiind uimitor.
Intr-un anumit punct, paraul care se afla pe marginea drumului dispare pe sub munte si valea ramane arida, apa ivindu-se din nou mai sus.
Amplasat la poalele muntilor, satul Sirnea este compus din case vechi rasfirate pe coline, care pastreaza atmosfera autentica a satului de munte traditional. Mai mult, aici se regaseste si un muzeu Etnografic, care a fost infiintat in anul 1960.