+4.0745.319.855 | Bran, Predelut, Nr. 111, Brasov

Ne gasiti si pe:

Bran – Vara la munte! Hai si tu!

In momentul in care se planifica un concediu la munte, pe timp de vara, dar nu numai, o optiune ce trebuie luata in considerare este reprezentata de o escapada la Bran.

Zona se descrie printr-o frumusete rara, plina de verdeata, cu poieni si pasuni intinse, piscuri inalte, vestigii istorice, cu localitati pitoresti asezate la poalele muntilor.

Zona Bran se afla intr-o regiune privilegiata, din toate punctele de vedere. Fiind inconjurata de masivele muntoase Bucegi si Piatra Craiului, cuprinde un numar impresionant de bogatii naturale, dar nu numai. Pe o raza de 20 – 30 kilometri se gasesc obiective turistice pentru preferintele fiecaruia, precum si numeroase unitati de cazare.

Se poate afirma ca la Bran se gaseste tot ce este necesar pentru a petrece un concediu perfect, din toate punctele de vedere. Cateva dintre cele mai apreciate frumuseti naturale ale zonei se regasesc descrise mai jos.

Cheile Rasnoavei si ale Dambovicioarei par a fi sculptate de apele raurilor cu acelasi nume, pe o portiune de aprox. 2 km. Se poate afirma ca acest peisaj este de o frumusete ce taie respiratia. Pe langa faptul ca se pot admira in liniste aceste stanci, se pot si ecalada acesti pereti modelati in calcar, abrupti si netezi.

Tot in acest spatiu se afla un numar impresionant de pesteri, dintre care cea mai renumita este Pestera Dambovicioara. Aici s-au gasit resturile fosile ale ursului de pestera (Ursus spelaeus). Avand o lungime de 250 m, pestera se aseamana cu o galerie ramificata cu un plafon destul de inalt, de aprox. 2 metri. Pestera Dambovicioara este accesibila turistilor, putand fi strabatuta usor.

Cheile Gradistei se afla aproape de Culoarul Rucar-Bran, oferind peisaje minunate de la altitudine. Aceste chei nu au o mare lungime, insa sunt cunoscute pentru versantii abrupti. Din punctul cel mai inalt al acestei zone se poate admira privelistea asupra intregii regiuni.

Pe timp de vara, aceasta zona se poate descoperi mai bine prin multitudinea activitatilor puse la dispozitie. Mai exact, sunt disponibile trei trasee montane cu grad de dificultate diferit, pot fi inchiriate biciclete, ATV-uri, se poate opta pentru tiroliana sau activitati de alpinism.

In Parcul National Piatra Craiului se afla doua sate de poveste, Magura si Pestera. Aceste sate linistite isi pastreaza traditiile avute. La frumusetea peisajelor contribuie si culmile semete ale Bucegilor, Leaota, Postavarul, precum si peretii calcarosi ai Pietrei Craiului.

Satul Magura este cel pe care prestigioasa publicatie britanica Financial Times l-a inclus intr-un articol, in care scriitoarea britanica Arabella McIntyre-Brown a descris farmecul acestui colt de rai in care a decis sa se stabileasca.

Ospitalitatea localnicilor este bine-cunoscuta, iar preparatele culinare incanta si cele mai pretentioase papile gustative.