+4.0745.319.855 | Bran, Predelut, Nr. 111, Brasov

Ne gasiti si pe:

Descopera zona Bran – pe urmele lui Dracula

Zona Bran se numara printre cele mai frumoase destinatii montane din tara noastra, fiind incadrata de culmile muntilor Bucegi si Piatra Craiului. Bran reflecta un loc plin de istorie si de legenda, fiind poarta de legatura intre Transilvania si Valahia.

Cea mai reprezentativa legenda a Transilvaniei, este categoric cea a lui Dracula, fiind legata de castelul Bran. Acesta este un simbol national si reprezinta unul dintre cele mai cautate obiective turistice din tara, precum si din Europa.

Numeroase povesti cu vampiri si fantome care s-au creat in jurul Castelului Bran, au condus spre denumirea – Castelul lui Dracula. Un lucru surprinzator il constituie schimbarea imaginii tarii si, cu precadere, a Transilvaniei, pe baza acestei povesti.

Numele “Dracula” a fost porecla lui Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti in secolul XV. Istoricii vremii il descriau ca fiind un despot nemilos si insetat de sange, ce se hraneste cu sangele si carnea dusmanilor. In realitate, acesta era doar un domnitor necrutator cu dusmanii, carora le aplica pedeapsa extrema, mai exact trasul in teapa.

Amanuntele fabuloase ale povestirii lui Dracula, respectiv ale celui mai renumit vampir, au fost utilizate in numeroase filme, carti sau articole. Acest lucru a contribuit si ca o strategie de promovare a intregii zone. Astfel, se poate afirma ca Bran reprezinta una dintre principalele zone turistice din Romania.

Personajul Contele Dracula apare pentru prima data in romanul “Dracula” de scriitorul irlandez Bram Stoker si publicat in Anglia, in anul 1897. Castelul Bran aminteste tuturor vizitatorilor, in mod involuntar, de personajul contelui Dracula, asa cum a fost descris in roman, dar mai ales in pelicula ecranizata din 1992.

Dar trecand peste reputatia unui loc bantuit, castelul si localitatea Bran reprezinta o oaza de liniste avand ca centru un castel superb. Aceasta cladire este una dintre cele mai impunatoare din intreaga zona, avand o pozitie strategica.

Pe masura ce castelul a fost promovat, s-a dezvoltat si zona Bran, construindu-se numeroase pensiuni. Optiunile de cazare variaza in functie de preferinta fiecaruia, venind sa intampine cele mai exigente necesitati ale oaspetilor.

In acest sens, Oana Boutique intampina oaspetii intr-un cadru intim, in mijlocul naturii. La doar 2 km de legendarul Castel Bran, Oana Boutique isi propune sa devina oaza de recreere necesara pentru a petrece clipe memorabile.