+4.0745.319.855 | Bran, Predelut, Nr. 111, Brasov

Ne gasiti si pe:

Bran – destinatie de weekend in orice anotimp

Zona Bran-Moeciu are foarte multe de oferit, indiferent de perioada de timp pentru care se opteaza. Fie ca e un weekend in mijlocul verii sau un concediu bine meritat pe timp de iarna, optiunile par sa fie nelimitate.

Indiferent de anotimp, frumusetea peisajului este greu sa fie redata in scris. Asadar, pentru a admira peisajul in voie, este necesar sa ne oprim o clipa, deconectandu-ne de orice alt gand.
Fie ca e primavara si totul este de un verde crud, ca e vara si capitele de fan vin in completarea tabloului, ca e toamna si in verdele brazilor se strecoara foioase aramii, fie ca este iarna si albul imaculat se impleteste cu verdele si albastrul glaciar al vazduhului.

Exista numerosi turisti care isi propun doar sa viziteze castelul Bran si … cam atat. Este dezolant acest lucru deoarece aceste persoane nu detin si alte informatii despre frumusetea si bogatia zonei.

Un aspect important este legat de varietatea optiunilor avute pentru cazare, lucru ce vine in completarea experientei. Chiar daca este vorba de un timp limitat, este esential sa fie gasita modalitatea optima de recreere.

Pentru a explora zona intr-un sfarsit de saptamana este indicat sa se detina cat mai multe informatii, astfel incat sa se eficientizeze timpul avut la dispozitie. Astfel, mai jos se regaseste o serie dintre cele mai apreciate obiective.

Cetatea Rasnov este una dintre cele mai bine pastrate cetati din Transilvania. Zidurile sale au 5 metri inaltime si 1,5 metri grosime, fiind o constructie solida a rezistat in timp invaziei tatarilor.
In interior, turistii pot vizita Muzeul de Arta Feudala, in care se regasesc armuri, arme, stampe, mobilier de epoca, haine, instrumente de tortura. In prezent, vechile case au fost transformate in ateliere mestesugaresti si in magazine de suvenir.

Daca vizitati zona impreuna cu cei mici, merita sa va opriti cateva ore pentru a descoperi cel mai mare parc tematic al dinozaurilor, din zona de Sud-Est a Europei – Dino Parc. Dinozaurii sunt creati din fibra de sticla, in dimensiuni reale, dupa descoperirile paleontologice.

In apropiere de Rasnov se afla Pestera Valea Cetatii, un monument al naturii. A fost descoperita in anul 1949, iar speologii au ajuns la concluzia ca este o pestera relativ noua, adica are aproximativ doua milioane de ani.

Pestera Valea Cetatii are o lungime totala de 958 de metri, iar traseul turistic are 270 de metri. Mult timp pestera nu a fost deschisa turistilor, deoarece intrarea se realiza dificil, doar pe burta. In 2010, pestera a fost amenajata si deschisa pentru vizitatori.

Satul Magura se afla la poalele muntilor Piatra Craiului si se intinde pe colinele domoale de la peste 1000 de metri altitudine. Acest sat traditional, cu oi, capre, vaci, cai ce se plimba neingradite pe drumurile de tara, ofera privelisti de vis indiferent de anotimp. In satul Magura exista poteci marcate, dar si trasee de bicicleta de dificultate diferita, apreciate de pasionatii de ciclism. Mai mult, in sat se gasesc pensiuni traditionale unde sa poti petrece macar cateva zile in mijlocul naturii.

Pestera Dambovicioarei a fost recent amenajata recent cu diferite lumini si podete. Exista si un tur scurt cu ghid. Pestera s-a format in urma cu 15.000 de ani, iar speologii au gasit urme ale locuirii umane, precum si animale. Legenda spune ca aici ascundeau haiducii lucrurile furate, pe care apoi le ofereau saracilor. Pestera Dambovicioarei este cea mai cunoscuta din cele aproximativ 50 aflate in apropiere. Aceasta pestera este singura amenajata in scop turistic, insa pentru a vizita si celelalte este nevoie de echipament.

Cheile Dambovicioarei reprezinta un fel de trecere care te duce in inima Muntilor Piatra Craiului. Drumul de acces este asfaltat, are o lungime de aprox. doi kilometri si este prevazut cu o taxa auto in cadrul parculului natural.